Cel mai important concurs de fotografie pentru tineret

Salonul Național de Fotografie Fotogeografica reprezintă un concurs de top pentru tinerii fotografi, atrăgând atât pasionați cât și profesioniști. Cu tema promovării valorilor naturii, culturii și tradițiilor românești, Fotogeografica a ajuns la a 27-a ediție și se bucură de un succes în creștere, având 330 de concurenți și peste 2000 de fotografii în această ediție.

Fotogeografica s-a transformat dintr-un concurs anual de fotografie deschis tineretului, completat cu o multitudine de activități, publicații, expediții de teren și o permanentă interogație despre rolul acestui gen, într-o ”mișcare-fenomen”.

Standardul a crescut an de an, iar premianții au devenit ulterior profesioniști respectați, cu trofee în competiții prestigioase internaționale, au ilustrat publicații și albume, au realizat expoziții personale de mare succes. Imaginile lor sunt nu numai un document ci și un îndemn. Patrimoniul natural și cultural este o parte importantă din identitatea noastră și o moștenire ce obligă. Manifestarea a devenit o tradiție culturală în România și un brand consacrat.

0
de Ediții
+ 1500
de concurenți
0
de premianți
+ 0 K
de fotografii
+ 0 K
de vizitatori

WildLife

aspecte de viața sălbatică; specii faunistice în habitatul natural (sunt excluse fotografiile cu animale în captivitate)

Patrimoniu
cultural

aşezări, gospodării, construcţii, ocupaţii tradiţionale, meşteşuguri, datini și obiceiuri

Peisaj
natural

substrat gelogic, relief, vegetaţie, apa, sol, faună, fenomene naturale

Înscrie-te la fotogeografica 2024

Prelungim înscrierile până pe 6 August!

Pentru a te înscrie în concurs, accesează pagina de înscrieri și completează cu atenție formularul disponibil. Asigură-te că furnizezi toate informațiile solicitate, inclusiv detalii despre lucrările tale și o scurtă descriere a fiecărei fotografii încărcate. Ai opțiunea de a te înscrie în una, două sau toate cele trei categorii de concurs: Wildlife, Patrimoniu Cultural și Peisaj Natural. Înscrierile sunt deschise până la data de 6 August 2024. Așteptăm cu nerăbdare să descoperim creațiile tale remarcabile!

Înscrierile se vor închide în:

Zile
Ore
Minute
Secunde

Juriul

An de an acordarea premiilor s-a facut de către un juriu format din personalităţi ale domeniului, iar anul acesta nu face excepție.

Secțiunea patrimoniu cultural: Ana Dumitru, Claudia Tănăsescu, Dragoș Lumpan

Sectiunea peisaj: Daniel Mîrlea, Gheorghe Popa, Zoltán Gergely Nagy

Secțiunea wildlife: Alexandra Ion, Gabriel Șerban, Silviu Matei

Președinte de onoare: Cristian Lascu

Regulament

Regulamentul concursului de anul acesta poate fi accesat în pagina regulament concurs. Înscrierile au fost deschise până la data 6 August 2023.

Despre fotogeografica

Este cea mai importantă manifestare la nivel naţional din domeniul fotografiei, care are ca tematică promovarea valorilor naturii, a culturii şi tradiţiilor româneşti de pe teritoriul României. În cele peste 27 de ediții s-au realizat 18 albume foto, un CD de prezentare multimedia, cca. 50 000 de participanți în cadrul Serilor Fotogeografica.

Fotogeografica se desfășoară sub egida autorităților de tineret, iar succesul său a atras în jurul său parteneri prestigioși. Ne-am bucurat să colaborăm cu Repatriot, Biblioteca Națională, Opera Națională București, Universitatea din București, Universitatea Politehnica București, Universitatea Populară „I. Dalles”, Muzeul Municipiului București, Casa de Cultură a Studenților București, Teatrul Național I.L. Caragiale București, National Geographic Romania, ZITEC, UNESCO ProNatura și Cercul Militar Național.

An de an, evenimentul Fotogeografica a captat interesul miilor de vizitatori și a avut o reflectare consistentă în mass media. Agenții de presă, radioul, televiziunea, ziarele, revistele și site-urile web au contribuit la popularitatea și recunoașterea acestui concurs de fotografie. Ultima ediție a beneficiat de peste 100 de articole, interviuri, emisiuni și anunțuri pe diferite surse #FOTOGEOGRAFICA2022.

Fotogeografica ocupă printre primele poziții în clasamentele forurilor centrale pentru tineret, fiind recunoscută ca una dintre cele mai mediatizate acțiuni și cu impact semnificativ în rândul tinerilor. În plus, am avut onoarea de a fi nominalizați și de a obține premiul II pentru „Cel mai bun proiect studențesc” la Gala Tineretului din România în 2019, acordat de Casa de Cultură a Studenților București.

Premianții Fotogeografica au avut ocazia să facă parte din echipa Romania Student Tour, formată din peste 200 de membri, artiști fotografi recunoscuți la nivel național și internațional. Împreună, au creat Colecția România Student Tour, alcătuită din albume foto impresionante: Plaiurile Vrancei, Enigmele Buzăului, Ținutul Neamțului – leagăn de legendă, Din tainele Bucovinei, Hațeg – ținutul dinozaurilor, Din lumea Banatului, Pădurea Craiului – țara dintre Crișuri, Ținutul Vulcanilor – izvor de civilizație, Descoperirea Naturii în Gorjul Montan, Dobrogea la răscrucea timpurilor, Transilvania – inima României, Civilizația Mărginimii, Ținutul Pădurenilor – inima de fier a Daciei străbune, Maramureș – moștenirea unui neam, Comorile Olteniei de sub munte, Apuseni – țara de piatră.

Ediția din 2022 a evenimentului Fotogeografica a fost prezentată în avanpremieră la Summitul Repatriot Iași-Chișinău, iar apoi a urmat un patrulater cultural deosebit în patru instituții culturale prestigioase: Opera Națională București, Teatrul Național „I.L. Caragiale” București, Biblioteca Națională a României și Casa de Cultură a Studenților București. A urmat un maraton cultural la cea mai mare universitate din țară, Universitatea Politehnică din București. Prezentări și expoziții itinerante au avut loc și în Chișinău, Sighetu Marmației, Râmnicu Vâlcea, Focșani, Târgu Jiu, dar și la Londra. În plus, am avut o prezentare specială în Dubai, Emiratele Arabe Unite. Volumul jubiliar al evenimentului a fost trimis Majestății Sale Regele Charles al III-lea al Marii Britanii, în cadrul vizitei sale la Viscri, pe data de 6 iunie 2023.